Inimi de hârtie

Profesor logoped Anghel Andreea

INIMI DE HÂRTIE

-activitate pentru elevi-

Există o nevoie continuă de a construi relații atât cu membrii familiei cât şi cu ceilalţi. Comunicarea, cooperarea și soluționarea conflictelor sunt esențiale pentru relații sănătoase în casă și în afara acesteia. Realizând această activitate în timpul învățării online încurajează copiii să comunice mai mult cu membrii familiei, prietenii și colegii.

Scopul activităţii:  dezvoltarea abilităţilor de relaţionare şi socializare.

Descrierea activităţii:

Pentru desfăşurarea activităţii este nevoie de următoarele  materiale: foi colorate, foarfecă şi pix

Elevii sunt invitaţi să deseneze sau să imprime o inimă pe fiecare foaie colorată. Apoi trebuie să decupeze inimile de hârtie şi să scrie pe acestea mesaje personale de mulțumire, încurajare, bunătate sau apreciere pentru ceilalți. Este un mod plăcut pentru a transmite un compliment sau prin a cere iertare pentru o faptă neplăcută. Elevii pot alege să scrie mesaje pentru membrii familiei, prieteni, vecini, cunoştinţe sau colegi.

După scrierea mesajelor aceştia trebuie să distribuie inimile de hârtie şi pot face lucrul acesta ca o surpriză placută pentru ceilalţi. Prin urmare ei pot lăsa mesajele la uşă, la fereastră, la poştă sau le pot lăsa prin casă astfel încât membrii familiei să le găsească.