Cum să motivaţi copiii în perioada şcolii online

Profesor logoped Anghel Andreea

Scopul activităţii: oferirea de suport psihoeducaţional pentru părinţi.

Descrierea activităţii:

Incertitudinea şi îngrijorarea sunt două senitimente care cuprind perioada prezentă de învăţare online. Contrar îngrijorării părinţilor, copiii sunt uimitor de rezistenți și le place să învețe lucruri noi. 

Copiii pot fi motivaţi de lucruri diferite şi mai cu seamă acum lucruri diferite de ceilalţi ani şcolari, în care activitatea de învăţare se realiza la şcoală şi doar o mică parte din sarcini era transferată acasă. Aşadar modul în care părinţii încearcă să-i motiveze pe copii pentru a îndeplini diverse sarcini şcolare este diferit faţă de perioada de învăţare faţă în faţă.

Când poți să folosești ceea ce îi motivează, tot ce trebuie să faci este să-i vezi cum progresează.  Scopul dumneavoastră. este să-i sprijiniți să facă progrese în propriile lor obiective și aspirații. 

Astfel observaţi cum se descurcă copilul dumneavoastră cu lecţiile şi activităţile online, întrebați ce simt despre această situaţie, stabiliți ce vor să realizeze și în ce mod, apoi încercaţi să aflaţi ce puteți face pentru a-i sprijini în demersurile lor.

Ataşat vă prezint un infografic cu diverse metode prin care dumneavostră ca părinţi le puteţi pune în practică şi adapta la per sonalitatea copiilor, astfel încât  să-i motivaţi pentru a participa activ la orele online.