Puzzle – Omuleții

profesor consilier, Voinea Carmen

Bună ziua, dragi elevi!

       Vă invit la joc!

  Realizați acest puzzel!

   Veți obține un test – Omuleții.

      Acesta a fost realizat de celebrul psiholog britanic Pip Wilson,  un expert în dezvoltarea inteligenţei emoţionale.  A fost conceput special pentru elevi.

     Testul ne ajută să recunoaștem şi să consolidăm starea emoţională dorită şi chiar, într-o anumită măsură, să ne consolidăm poziția în societate.

    Fiecare dintre oamenii mici din copac au o stare de spirit diferită şi au o poziţie diferită.
   

      Deci: În primul rând, identifică omulețul care consideri că seamănă cel mai mult cu tine. După aceea, alege omulețul cu care ţi-ai dori să semeni. Cu alte cuvinte, alege cine eşti şi cine ţi-ai dori să fii.  

  Să vedem ce ai ales:

      În cazul în care ai ales omulețul cu numărul 1, 3, 6 sau 7, această alegere te caracterizează că fiind o persoană motivată, care nu se teme de nici un obstacol în viață.

   Dacă ai ales omulețul cu numărul 2, 11, 12, 18 sau 19, acesta te caracterizează ca fiind o persoană comunicativă, care este gata oricând să ofere un sprijin prietenilor săi.

    Alegerea cu numărul 4 te definește că fiind o persoană cu o poziţie stabilă în viaţă, o persoană care dorește să realizeze cât mai multe, dar fără să depăşească dificultăţile care pot să apară în cale.


     Omulețul cu numărul 5 este mereu obosit, slab, nu are suficientă forţă de viaţă.
În cazul în care ai ales numărul 13 sau 21, această alegere te definește că fiind un pic reținut; de multe ori ești expus unor probleme interne şi eviți comunicarea frecventă cu oamenii.


     Omulețul cu numărul 8 gândește pentru el însuși și se scufundă mult prea des în propria lui lume.


     Omulețului cu numărul 9 îi place să se distreze şi este un omuleț fericit.
      În cazul în care ai ales numerele 10 sau 15 te adaptezi cu succes la viață și te afli într-o stare emoțională optimă.


    Omulețul cu numărul 14 se află cuprins de un colaps emoțional. Cel mai probabil ești expus la o criză interioară.


    Omulețul cu numărul 20 este, de obicei, alegerea unei persoană cu o foarte mare încredere în sine. Ești un lider natural și dorești că oamenii să-ţi asculte întotdeauna părerea.


    Ai ales omulețul cu numărul 16? Ai obosit încercând să tot sprijini pe cineva, dar nu ai observat asta?


     Tu, îmbrățișezi omulețul cu numărul 17 – în acest caz, ai tendința de a te evalua ca  fiind un om înconjurat de atenție.